Osvetlitev ribnikov in slapov – Večerni ambient

Temni se. Prihaja nočni mir. Morda ste se ravno vrnili z večernega sprehoda ali s podaljšanega delavnika. Ob prihodu domov vas preseneti soj tople osvetlitve in ozrete se proti domačemu vrtu. V EKO ribniku ali vrtnem slapu so se prižgale luči in zanetile večerni ambient. Napočil je čas za sprostitev. Čeprav večina na noč ne pomisli kot na čas za občudovanje vodnega motiva, podvodna osvetlitev ribnika ali slapu pričara prav poseben ambient, ki poudari še tako majhne skrivnosti domače okolice. V tokratnem prispevku bom predstavil par različnih izvedb osvetlitve vrtnih slapov in ribnikov, za katere upam, da vam bodo pomagale poiskati pravo idejo za vašo ureditev.

IZJAVA STRANKE:

Jasmina Cejan, stranka Struge miru

Ocena: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Profesionalno

”Navdušena sva nad vrtnim slapom, njegovo nočno osvetlitvijo in zasaditvijo. Urbanova izjemna predanost in pozornost do detajlov sta ustvarili čudovit slap, ki naju je popolnoma navdušil. Kljub zahtevnim vremenskim razmeram (dež, mraz, veter) sta fanta nadaljevala z delom brez pritožb. Njun profesionalen odnos, sproščenost in prijaznost sta naju popolnoma prepričala. Poleg tega sta po končanem delu pospravila do zadnje podrobnosti, kar res ceniva. Iskreno priporočava Aqua Life vsem, ki iščejo kakovostno izvedbo in odličen odnos do strank. Hvala, da sta najin vrt spremenila v pravljično oazo!”

Preberi več o projektu.

Osvetlitev slapov

Žareča voda, ki se razliva čez dekorativno kamenje zlahka očara vsakega opazovalca. Na fotografiji je prikazan primer paketa vrtnih slapov z imenom Struga miru, katero smo uredili za stranke iz okolice Berndorfa.

Čeprav sekundarne razsvetljave iz daljave ne gre podcenjevati, največi vtis vedno pustijo podvodne sijalke nameščene tik pod slapovi. Osvetljena peneča voda poudari zaveso slapu in odseva na okolico.

Vrtna struga z lesenim mostom. Sijalke so enakomerno porazdeljene po celotni dolžini. V ozadju sta osvetljeni tudi japonska fontana in krošnja drevesa.

Osvetlitev tolmunov

Toplo rumen spekter luči pričara iluzijo kot da se v tolmunih zbira topljeno zlato. Obe fotografiji prikazujeta strugo istega projekta. Res neverjetno je, kakšno spremembo lahko dosežemo le z dodatno zasaditvijo.

Kaj pa podnevi?

Luči lahko delujejo tudi podnevi. Tudi če zunaj še ni nastala čista tema, bo osvetlitev lepo povdarila vodni motiv. Na sliki je osvetljen slap Gozdnega potočka stranke iz okolice Trbovelj.

Manca Lovše, stranka Gozdnega potočka

Ocena:  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Profesionalno, Točno, Kvalitetno, Odzivno, Vredno

”Vse pohvale Urbanu, naš potoček je izpadel vrhunsko, oddaja neko pozitivno energijo, samozavest, pomirja…, tako kot Urban pri svojem ustvarjanju. Uspešno poslovno pot in mnogo zadovoljnih strank vam želim v bodoče. Lep pozdrav!”

Preberi več o projektu.

Osvetlitev ribnika

EKO ribniki so opremljeni s premium biološkim filtrom, ki skrbi za vzdrževanje čistoče in preprečevanje nastanka zelene vode. Z dodano podvodno osvetlitvijo lahko tako občudujemo ribnik vse do najglobje točke celo ponoči.

Izbira mesta za podvodno osvetlitev je zelo pomembna. Luči lahko namestimo za vodne rastline, kar proizvede ločene sloje svetlobe in ribniku doda prav poseben efekt. Ribnik na fotografiji je izdelan iz vrste kamna Aqua Blue.

Z osvetlitvijo ribnika, lahko ribe opazujete tudi v večernih urah. Svetloba na vodo privlači nočne žuželke, katere ribe z veseljem pomalicajo.

Pravljična slika paketa Vodni vrt iz našega cenika. Sneg deluje kot zrcalo, ki odbija žarke podvodnih luči. Zimska idila na vrhuncu.

Osvetlitev naravnega bazena

Kaj je bolj čarobno kot nočno plavanje v naravni vodi? Osvetlitev je tako že skoraj nuja za vse naravne bazene. Več o delovanju takih bazenov si lahko ogledate tukaj.

Osvetlitev okolice

Ko se odločite za osvetlitev slapov in ribnikov, podaljšate čas za interakcijo z vodnim motivom. Večeri s prijatelji in družino dobesedno zasijejo v novi luči in pustijo močne spomine. Osvetlitvi ribnika pridružite tudi osvetlitev okolice in tako poskrbite za celostno podobo vrta. Osvetlite lahko drevesa, vrtne poti in celo mostove.

Osvetljavo ribnika pri kaminu spremljajo ambientalne luči, ki obkrožajo teraso. Luči v ribniku so nameščene pod glavnim slapom in v prvem tolmunu.

POTREBUJETE POMOČ pri načrtovanju vašega večernega ambienta? Kontaktirajte našo svetovalno ekipo tukaj.