Naravni bazeni

Ohranite

Objem narave za mirno življenje

Naravni bazen je vodno telo, ki za delovanje ne potrebuje dodajanja kemikalij. Deluje po principu naravnega ekosistema, zato zagotavlja kristalno čisto vodo z minimalnim vzdrževanjem.  Ker je ekosistem vsako leto bolj stabilen in utečen so naravni bazeni ena izmed redkih gradbenih investicij, ki z leti celo pridobivajo na svoji vrednosti.

Kristalno čista voda

Za brezskrbno plavanje.

Enostavno vzdrževanje

Naravnega ekosistema.

Energijska varčnost

Črpalk in filtrirnega sistema.

Odsotnost kemikalij

nudi koži in očem prijazno vodno doživetje, tudi osebam z reakcijami na klor in hišnim ljubljenčkom.

Naravni izgled

Vsa potrebna tehnika je skrbno skrita.

Zakaj izbrati naravni bazen?

Naravni bazen je za vse ljubitelje narave, ki želijo na svojem vrtu izkusiti več kot samo plavanje. Z naravnim bazenom se v domu ustvari pribežališče miru, v katerem boste dobesedno preživeli ure. Je orodje, ki vam in vaši družini podari dragoceni čas, priložnost za sprostitev in rekreacijo. V primerjavi s kloriranim bazenom je bistveno lažji za vzdrževanje, deluje samooskrbno in ima izredno dolgo življenjsko dobo.

KAKO DELUJE?

Naravni bazen podjetja Aqua Life je sestavljen iz 3 glavnih delov. Vsak kotiček je premišljeno zasnovan del živega ekosistema, ki opravalja specifično nalogo za čisto in zabavno vodno doživetje v okrilju domačega okolja.

1. Plavalni del

Namenjen rekreaciji in interakciji z vodnim svetom. Poleg plavanja nudi terapevtski ambient za pomiritev in rehabilitacijo z blagodejnimi učinki žive vode.

2. Čistilni zaliv

Mehanski filter naravnega izgleda, ki opravlja čistilno vlogo lovljenja plavajočih nečistoč in zbiranja trdnih delcev.

3. Rastlinska čistilna naprava Cvetka

Dovršen bioaktivni filtrirni sistem, zasnovan po konceptu samočistilnih sposobnostih matere narave zagotavlja desetletja minimalnega ter enostavnega vzdrževanja.

Blog

naravni bazeni - 10 stvari ki jih morate vedeti

Za vse, ki se resno zanimate za nakup naravnega bazena, smo pripravili seznam 10 najbolj pomembnih stvari, ki jih morate vedeti. Vabljeni k ogledu.


POgosta vprašanja

Ali za naravni bazen potrebujem gradbeno dovoljenje?

Če naravni bazen ne presega površine 100 kvadratnih metrov, globine dveh metrov in če nima stika z naravnim izvirom vode, zanj ne potrebujemo posebnega dovoljenja.

Ali naravni bazen pritegne živali?

Ker so naravni bazeni okolju prijazni se moramo kot njihovi uporabniki zavedati da to ni sterilno okolje kot pri običajnih bazenih. Prisotnost živalskega sveta je pokazatelj, da smo ekosistem zasnovali uspešno in ustvarili dom za številna bitja, ki nam dodatno polepšajo vsakodnevno obiskovanje bazena in opravljajo specifične naloge za njegovo usklajeno delovanje. Če bazena ne želimo deliti lahko razmislimo o solnem sistemu. Sol vodo naredi ”sterilno” in omogoča ohranitev naravnega videza bazena vendar preprečuje zasaditev z vodnimi rastlinami.

Ali mora biti naravni bazen pravilne oblike?

Ne. Obliko in velikost je možno prikrojti željam posameznika.  Čeprav so naravni bazeni svojo zgodbo začeli z izvedbami enostavnejših, bolj pravilnih oblik smo se pri Aqua Life specializirali posnemanju vodnih teles narave. Gradnja običajnih, formalnih izvedb pravilnih oblik je vsekakor izvedljiva vendar ni edina podoba naravnega bazena, ki si jo lahko zamislite.

želiš svoj čas ob naravnem bazenu preživljati tudi ti?

Pošlji nam povpraševanje in skupaj bomo ustvarili vodni motiv primeren za vse člane vaše družine.