EKo ribniki

Odpravite se na

Oddih ob vodi na vašem vrtu.

EKO ribnik je uravnotežen ekosistem v malem, ki zmanjšuje vzdrževanje in podpira zdrav razvoj rib in rastlin, medtem pa vaše dvorišče spremeni v naraven košček raja. Ko naravni procesi skrbijo za kristalno čisto vodo, pred nežno zaveso slapu ribe mirno lebdijo v odsevu oblakov. Beli lokvanj odpira nov dišeči cvet, vi pa znova preživljate breskrben dan v mali oazi miru na domačem vrtu.

Kristalno čista voda

Pridobljena na naraven način.

Magnet za družino

Razvija pozitiven odnos do narave.

Okolju prijazen habitat

Za ogrožene živalske in rastlinske vrste.

Vodni vrt

Za vse ljubitelje rastlin, ki želijo razširiti svojo zbirko okrasnih trajnic.

Popoln dom

Za vaše vodne ljubljenčke.

ADIJO ZELENA VODA!

EKO ribnike krasi čista in zdrava voda, polna kisika in življenja. Poslovite se od zelene vode in pozdravite svoje ribe! S pravilno zasnovanim ekosistemom boste svoje ribe občudovali do samega dna ribnika in uživali ob enostavem vzdrževanju vašega novega vodnega vrtička.

kako deluje?

EKO ribnik je usklajen sistem sedmih glavnih elementov, povezanih v zaključen krog naravnih procesov.  Odstranite le enega od primarnih komponent in ekosistem se podre. Oglejte si kaj potrebujete, da spravite vaš vrtni ribnik v popolno ravnovesje.

  • 1. Skimmer (mehanski filter) odstranjuje organske materiale, ki bi se drugače kopičili na dnu ribnika 
  • 2. Črpalka in cev – poskrbita za potrebno kroženje vode in raven kisika za zdrav razvoj vaših rib ter ustrezno delovanje biološkega filtra
  • 3. Bio Slap (biološki filter) – Razgrajuje škodljive organske spojine in je tako ključen za splošno zdravje ekosistema. 
  • 4. Neprepustna folija narejena iz kakovostne EPMD membrane zadržuje vodo in zagotavlja dolgo življensko dobo EKO ribnika
  • 5. Skalovje in prod – Zagotovita dodatno površino za naselitev koristne mikroflore in nudita okolje za razvoj hrane mladim ribam. Zaščitita follijo pred zunanjimi dejavniki ter poskrbita za naravni videz.
  • 6. Rastline – Prvotni filtri matere narave. Algam odvzemajo hranila in polepšajo okolico.
  • 7. Ribe – Zastopajo vrh prehranjevalne verige. Ob primerni naselitvi izboljšajo delovanje ekosistema in rastlinam zagotavljajo vir hranil. Poleg tega so zabavni ljubljenčki in poskrbijo za stalno dogajanje v ribniku.
Inspirativni kotiček

Preglej zbirko končanih projektov.

In odkrij svoj navdih. Če potrebuješ pomoč, nas pokliči in pomagali ti bomo poiskati pravo izbiro za tvoj dom. 

Blog

cenik izdelave ribnika.

Ponosni smo, da nudimo najkvalitetnejše izdelave vrtnih ribnikov s kristalno čisto vodo tako v Sloveniji kot tudi širše, zato smo v ceniku izdelave ribnika sestavili 3 začetniške pakete premium EKO ribnikov naravnega izgleda, dolge življenjske dobe in enostavnega vzdrževanja. Preveri cenik izdelave ribnika in zanimivih dodatkov ter poišči pravo kombinacijo za svoj okus.


POgosta vprašanja


Kaj pa komarji?

Najlažja obramba pred komarji je, da ribnik enostavno poselimo z ribami. Poleg rib narava poskrbi za obilo pomagačev, ki populacijo komarjev efektivno držijo ‘na kratko’. Kačji pastirji, žabe in številni ptiči so vestni plenilci ki z veseljem pomalicajo ne željeni mrčes, istočasno pa ribnik naredijo še toliko bolj zanimiv.

Koliko časa zahteva vzdrževanje EKO ribnika?

Ker EKO ribnik v svoji zasnovi posnema naravni ekosistem se v njem odvijajo dobrodejni procesi, ki jih najdemo tudi v vodnih ekosistemih narave. Ob primerni izvedbi nam znatno olajša delo, vseeno pa lahko za lažje delovanje poskrbimo z dnevnim hranjenjem ribic, tedenskim praznjenjem košare Skimmerja, sezonskim čiščenjem Bio slapu in obrezovanjem rastlin.


Ali ribe preživijo zimo?

Vrste prilagojene mrzlim območjim (zlate ribice, koi krapi, itd.) zimo preživijo brez večjih težav, vsekakor pa moramo poskrbeti za par ključnih dejavnikov, ki ribam olajšajo čas hibernacije.

želiš svoj čas ob Eko ribniku preživljati tudi ti?

Pošlji nam povpraševanje in skupaj bomo ustvarili vodni motiv primeren za vse člane vaše družine.