Skimmer – Mehanski filter za ribnik

Skimmer je mehanski filter, ki namesto vas iz ribnika lovi plavajoče trdne delce kot so odpadlo listje, ostanki trave in pasja dlaka. Organski materiali, ki padejo v vrtni ribnik se nato napijejo z vodo in potonejo na dno. Tam pričnejo s procesom razkrajanja v mulj. To ni samo ne privlačno za pogled, ampak lahko tudi vodi v hude težave s kvaliteto vode in posledično vpliva na zdravje vaših rib. Skimmer reši težavo zbiranjem naplavin v priročno košaro, katero je enostavno izprazniti. To omogoča nemoteno delovanje vašega filtrirnega sistema tudi če je ribnik grajen pod večjimi drevesi.

Tako kot biološki filter BioSlap je Skimmer iz naše ponudbe narejen iz visokoobstojnega, UV odpornega polietilena z visoko gostoto. Okrogla oblika in zaobljeni robovi tudi Skimmerju zagotavljajo prednost pred tradicionalnimi filtri pravokotne oblike, ki se sčasoma zvijajo ali celo počijo. To Skimmerju za ribnik omogoča, da brez težav preživi zmrzali v zimskih mesecih in je celo podprt z doživljenjsko garancijo, ki zagotavlja dolgoročno ter zanesljivo uporabo. Odvisno od velikosti in naseljenosti ribnika je Skimmer na voljo v 3 različnih velikostih.

Kako deluje?

Skimmer v katerem je nameščena črpalka je vkopan ob rob ribnika. Tok črpalke sesa vodo skozi odprtino na prednji strani. Voda nato potuje skozi priročno košaro kjer se ustavijo večji plavajoči materiali. Košaro je povprečno potrebno prazniti 1 – 2 krat mesečno spomladi in poleti, ter enkrat na teden jeseni, ko se v vrtnem ribniku nabere odpadlo listje. Za filtracijo manjših ostankov in mulja je pod košaro nameščena robustna filtrirna goba, katero speremo po potrebi.

Namestitev

Skimmer je pokrit z imitacijo kamna iz umetne mase. Ob pravilni namestitvi je povsem neopazen in se enostavno zlije v okolico. Zanesljivo delovanje, enostavno čiščenje in naravni izgled poskrbijo, da je mehanski filter nepogrešljiv element filtrirnega sistema, ki vam znatno olajša vzdrževanje vašega EKO ribnika.

Za več informacij o Skimmerju ali naši ponudbi kontaktirajte našo svetovalno ekipo tukaj.