Bioslap – Biološki filter za ribnik

Biološki filter za ribnik BioSlap je ekstremno učinkovit in za vzdrževanje enostaven biološki filter za ribnik, ki preprečuje nastanek zelene vode na naraven način. Narejen je iz visokoobstojnega, UV odpornega polietilena z visoko gostoto. Okrogla oblika in zaobljeni robovi bioslapu zagotavljajo prednost pred tradicionalnimi filtri pravokotne oblike, ki se sčasoma zvijajo ali celo počijo. To bioslapu omogoča, da brez težav preživi zmrzali v zimskih mesecih in je celo podprt z doživljenjsko garancijo, ki zagotavlja dolgoročno ter zanesljivo uporabo. Odvisno od velikosti in naseljenosti ribnika je BioSlap na voljo v 3 različnih velikostih.

Delovanje

Iz Skimmerja voda v BioSlap priteče skozi povezavo na dnu usedalnika. Centrifugalna sila povzroči, da se mulj posede na dno filtra, kar podaljša čas med pranjem filtrirnega materiala. Zaradi zadostnega prostora se voda porazdeli in napreduje navzgor, kar dodatno izboljša delovanje filtra, saj tako filtracija poteka enakomerno v celem filtru.

1. FAZA BIOLOŠKE FILTRACIJE se prične, ko voda priteče skozi filtrirne blazine. Posebne vrste bakterij razgradijo škodljive organske spojine iz ribjih iztrebkov in gnilih delov rastlin kot npr. amonijak in nitrite, ki so škodljive za ribe in lahko povzročijo hude težave s kvaliteto vode. Filtrirne blazine so prevlečene s posebnim premazom, ki zagotavlja teksturo, katero bakterije hitro poselijo in ponujajo 50% več površine kot običajne filtrirne gobe.

Filtrirne gobe za ribnik

2. FAZA BIOLŠKE FILTRACIJE se nadaljuje v vrečah priloženih v filtru. Te vreče so nameščene na vrh filtrirnih blazin in vsebujejo lahek filtrirni material imenovan biokrogle. Vsaka 38 milimetrov široka biokrogla zagotavlja 228 kvadratnih cm površine za kolonizacijo koristnih bakterij. Unikatna tanka oblika bio kroglic poveča pretok vode in preprečuje mašenje, ki je pogost problem pri drugih vrstah filtrirnih materialov.

3. FAZA (KISIK) se prične, ko se voda prelije čez rob filtra. Slap polepša okolico s prijetnim zvokom in izgledom žive vode, a še bolj pomembno, vodo obogati s potrebnim kisikom.

Namestitev

Eden največjih izzivov pri večini bioloških filtrov na trgu je, da jih je težko skriti, saj so velikokrat grdi na pogled in odvzamejo lepoto celotnemu ribniku. Če je BioSlap vgrajen pravilno lahko stojite direktno poleg njega in sploh ne veste da je tam. Lahko se ga vkoplje za izvir struge ali dvigne na klančino za začetek lepega slapu. Okvir za rastline se lahko namesti na vrh filtra in zasadi z rastlinami ali zakrije s kamenjem, kar filter še dodatno skrije v okolico.

Za več informacij o BioSlapu ali naši ponudbi kontaktirajte našo svetovalno ekipo tukaj.