Rastlinska čistilna naprava cvetka

Oskrbovanje

Čiste vode za čisto okolje

Rastlinska čistilna naprava Cvetka je naravni sistem za doseganje vode prestižne kakovosti. Vlogo tradicionalnih, za oko neprijaznih in energijsko potratnih filtrov, nadomeščajo cvetoče rastline in prijetno žuborenje žive vode. Zaradi njene modularne zasnove se enostavno priključi k že obstoječim vodnim motivom. Velikost je prilagodljiva in odvisna od željenega učinka filtriranja. Cvetka je uporabna za filtriranje:

Naravnih bazenov

Namenjenih za rekracijo.

Večjih ribnikov

Kjer manjši filtri nedohajajo bioobremenitve velikega števila rib.

Vodnih zajetij

V katerih se brez potrebnega vzdrževanja nabirajo neželjeni sedimenti, ki povzročajo nepotrebno prenovo sistema.

lotus, plant, flower-3047870.jpg

Kako deluje?

Mokrišča so včasih označena kot ledvica vodnih sistemov našega planeta. Kot vemo so ledvice organ zadolžen za filtriranje strupov iz našega krvnega obtoka, posledično mokrišča filtrirajo neželjene snovi iz vodotokov narave. Rastlinska čistilna naprava Cvetka uporablja metode filtracije, s katerimi se Zemlja čisti že od pradavnine in skupaj s čistilnim zalivom ponuja dolgoletno rešitev oskrbovanja vode na okolju prijazen način.

Potek filtracije

  • Voda priteče v zbiralnik usedlin
  • V zbiralniku se upočasni in enakomerno porazdeli
  • Proces sedimentacije vodo znebi plavajočih delcev
  • Prod s pomočjo rastlin in koristnih mikroorganizmov vodo očisti organskih spojin
  • Postopek se zaključi s slapom, ki vodo vrne v vodni motiv in obogati s kisikom.
Rastlinska čistilna naprava Cvetka
Rastlinska čistilna naprava

Čistilni zaliv

Čistilni zaliv je predfilter naravnega izgleda in dodatek filtrirnemu sistemu Cvetka. Močan tok plavajočo nesnago zbira na dostopno mesto, ločeno od plavalnega dela, od koder jo lahko enostavno odstranimo iz sistema.

Inspirativni kotiček

Preglej zbirko končanih projektov

In odkrij svoj navdih. Če potrebuješ pomoč, pokliči našega svetovalca in pomagal ti bo poiskati pravo izbiro za tvojo zasaditev.


POgosta vprašanja


Zakaj izbrati Cvetko?

 

Napram večini rastlinskih čistilnih napravam na trgu je Cvetka je grajena ločeno.  To pomeni, da ob njenem čiščenju iz priključenih vodnih motivov ni potrebno opravljati menjav vode saj se nabrane usedline sproti izčrpajo iz sistema.  Enostavno praznjenje zbiralnika usedlin tako zagotavlja dolgoletno uporabo brez skrbi po obnavljanju sistema in nepotrebni porabi vode.

Katere rastline lahko posadim v Cvetko?

 

Za namen filtracije izberemo vrste z različnimi globinami korenin in časom cvetenja. Tako zagotovimo, enakomerno porabo hranil iz vseh nivojev filtrirnega sistema in podaljšamo čas občudovanja cvetov na celo sezono. Poleg čistilnih vrst lahko rastlinsko čistilno napravo Cvetko zasadimo tudi s širokim spektrom zelenjave.  Stalno oskrbovanje s svežo vodo in hranili povzroča bujno obroditev. Sistem deluje akvaponično zato nam ni potrebno skrbeti za dodatno zalivanje ali dognojevanje.

Kaj zahteva vzdrževanje?


Ob koncu plavalne sezone pokosimo čistilne rastline in jih odvržemo na kompostnik. Prod speremo, skozi dostopno točko v usedalnik spustimo potopno črpalko in ga izpraznimo. Nabrane usedline služijo kot dober vir hranil in jih porabimo za pognojevanje vrta, okrasnih gredic in sadovnjaka. Čiščenje lahko opravite sami ali pa ga naročite pri nas.

želiš svoj čas ob Cvetki preživljati tudi ti?

Pošlji nam povpraševanje in skupaj bomo ustvarili vodni motiv primeren za vse člane vaše družine.