5 novoletnih zaobljub za vaš ribnik

Ali ste vedeli, da 45 % ljudi sprejme novoletne zaobljube, a le 8 % se jih dejansko drži? Verjetno ni presenetljivo, da so tri glavne teme za novoletne zaprisege več gibanja, zdrava prehrana in hujšanje. Varčevanje z denarjem in preživljanje več časa s prijatelji in družino, sta bila po podatkih raziskave Statista Global Consumer Survey za petami prvih treh. Toda zakaj bi s sprejemanjem izboljšav zaključili na osebnem področju? Zakaj ne bi v letu 2023 sprejeli nekaj zaobljub, usmerjenih v vaš ribnik? Tukaj je 5 novoletnih zaobljub za vaš ribnik, o katerih lahko razmislite letos, da izboljšate vašo izkušnjo z vašim EKO ribnikom!

1. Spoznajte ekosistem vašega ribnika

Povsem enostavno je. Če razumete, kako vsi sestavni deli vašega vrtnega ribnika delujejo, ste bolje opremljeni za sprejemanje pametnih odločitev za vzdrževanje zdravega ribnika. Težave kot so zelena voda, nitaste alge in bolezni rib lahko preprečite z relativno malo dela in na naraven način! Več na to temo v članku: Eko ribnik – boj proti algam na naraven način!

2. Začnite pomlad na pravilen način!

Ko se led začne taliti, si kritično si oglejte svoj ribnik in precenite, ali potrebujete DELUXE čiščenje ribnika. Če jeseni niste odstranili odpadlega listja in ostalih rastlinskih ostankov, se je najverjetneje po dnu nabral mulj, ki ga je potrebno očistiti. Če imate potrebno opremo lahko to storite sami ali naročite čiščenje tukaj.

3. Spomladi zasadite nove rastline

Včasih so novopečeni lastniki ribnikov nad svojim novim izvirom življenja tako zelo navdušeni, da pozabijo na prehod vodnega elementa v preostalo pokrajino. Razmislite katere rastline bi lahko zasadili na rob vašega ribnika, da zabrišete navidezno mejo med vodo in kopnim. Ne pozabite tudi upoštevati čas cvetenja in okrasne trajnice izbirajte tako, da v odsevu vodne gladine nikoli ne bo manjkalo živih barv.

4. Vzemite si čas za vaše ribe

Bolj kot ste povezani z vašimi ribami, več užitka boste deležni. Ali v vašem ribniku plava ribica z posebnim in zanimivim vzorcem? Poimenujte jo! Koi krapi in zlate ribice lahko z malo truda postanejo izjemno prisrčni ljubljenčki, ki vam celo jedo iz roke. Pograbite pest vaše najljubše ribje hrane, počepnite do ribnika, pomolite roko v vodo, počasi razprite dlan in čakajte. Če ste pri delu vztrajni lahko že po nekaj tednih zdresirate vaše ribice v prave vodne kužke. V opravilo pa seveda vključite tudi vaše najmlajše.

5. Dodajte nekaj novega!

V svojo okolico je vedno je zabavno dodajati nove elemente, pa naj gre za balkon ali novo teraso. Pa ste kdaj pomislili, da bi nekaj novega dodali še svojemu ribniku? Nova pridobitev je lahko že nekaj čisto preprostega kot nova riba ali tropski lokvanj! Seveda so na razpolago tudi večje možnosti kot na primer prehodni mostovi in podaljšana struga vašega potoka. Če pa želite svojemu ribniku dodati nekaj res vznemirljivega, razmislite o prvinski kombinaciji ognja in vode. Kakorkoli se že odločite, lahko že majhne malenkosti poskrbijo, da vaš ribnik v novo sezono prikoraka s svežim pridihom. Če potrebujete idejo ali nasvet kateri element bi lepo sovpadal z vašim že obstoječim vodnim motivom, lahko vedno kontaktirate našo svetovalno ekipo.