Profesionalna Izdelava vrtnega ribnika

Kdo potrebuje počitnice, ko se lahko na oddih ob vodi odpravite 365 dni na leto? S profesionalno izdelavo vrtnega ribnika bomo vaše sanje realizirali v krasen zunanji prostor opremljen z dodano vrednostjo žive vode. Ponosni smo, da nudimo najkvalitetnejše izdelave vrtnih ribnikov s kristalno čisto vodo tako v Sloveniji kot tudi širše, zato tesno sodelujemo z našimi strankami, da dosežemo in presežemo vsa vaša pričakovanja. Od mini vodnih vrtov do ogromnih izvirov življenja. Nobena izvedba ni premajhna ali prevelika.

Video EKO ribnikov.

Vemo, da je vaša okolica velika investicija, zato želimo, da boste z vašim ribnikom zadovoljni že ob prvi izvedbi. V članku: Profesionalna izdelava vrtnega ribnika razkrivamo naš proces načrtovanja EKO ribnikov naravnega izgleda in minimalnega vzdrževanja. Oglejte si 10 korakov izdelave vrtnega ribnika in spoznajte kako enostavno je, če izdelavo vrtnega ribnika zaupate profesionalni ekipi, ki za gradnjo EKO ribnikov naravnega izgleda in enostavnega vzdrževanja uporablja sisteme, ki so v svetovnem trgu vodilni že več kot 30 let.

1. izberite lokacijo za ribnik

Najboljši prostor za izdelavo vrtnega ribnika je tam, kjer z družino preživite največ prostega časa in kjer bo vaš nov ribnik najbolje viden. Neuporabljena območja na vrtu so neuporabljena z razlogom in bodoči ponos vaše okolice je škoda skriti na mesto, kjer ga ne boste redno videvali. Zato za ribnik izberite mesto tik ob terasi, kjer boste blagodejno žuborenje slapu slišali že skozi odprto okno.

Prostor za slap naj bo usmerjen proti hiši in lociran na točki, ki je dobro vidna iz čim več notranjih prostorov. Nič ni lepšega kot da zjutraj odgrnete zavese, pri tem pa vas že pozdravi prizor žive vode in cvetenja vodnih cvetlic.

2. Izberite namembnost

Ko ugotovite kje ste izbrali mesto za vaš ribnik, razmislite o njegovi namembnosti. Kaj vas žene, da ste se odločili za vrtni ribnik? Bo to krasen vodni vrt posvečen vodnim rastlinam ali hotel s 5 zvezdicami za vaše nove ribice? Morda oboje? Želite, da je vaša struga prilagojena tako, da bo pritegnila obilo pisanih ptičev in metuljev? Imate kosmatinca, ki bi poleti zaplaval med lokvanji? Ali želite vašim najmlajšim ponuditi prostor za zunanjo igro in lovljenje žabic v kristalni vodi? Vse to so vredne informacije, ki oblikujejo vaš novi vrtni ribnik.

3. Izberite velikost izdelave vrtnega ribnika

Zdaj je čas, da razmislite o velikosti vrtnega ribnika. Na to največkrat vplivata razpoložljivi prostor in cena, katero ste pripravljeni investirati. Za lažjo predstavo o ceni ribnika smo sestavili 3 začetniške pakete EKO ribnikov dolge življenjske dobe in enostavnega vzdrževanja. Pakete lahko preverite v: Ceniku izdelave vrtnega ribnika.

4. Izberite vaše nove ribice

Ribnik je izbran. Katere ribe pa boste vanj naselili je odvisno od njihove velikosti in zmogljivosti biološkega filtra. V primeru, da ste izbrali majhni ribnik izberite manjše ribe kot npr. kitajske rajske ribice ali mavrične svetlikavce.

Za zlate ribe bo najbolj primeren ribnik srednje velikosti, če pa ste izbrali res velikega v poštev pridejo tudi jesetri, japonski koi krapi in visokoplavutne mrenice. Predstavitve rib in opise njihovih zahtev najdete v članku: Ribe za ribnik – 10 zanimivih vrst.

5. Izberite vrsto kamna in dodatke

Izbira kamna je pomemben del načrtovanja novega ribnika. Izbira je velika, odločiti pa se moramo samo za enega. Ribnik ali slap sestavljen iz več različnih vrst kamna deluje nenaravno, zato izbirajte premišljeno. Kako pa izbrati pravega izveste v: Ponudbi kamna za vrtne ribnike in slapove.

Ribniku lahko pridružite številne dekorativne dodatke kot npr. fontane, mostove, vodne stene, brbotajoče skale, vodne stolpe, pretočne sklede, itd. Ponudbo fontan odkrijete v: Ceniku dekorativnih fontan.

6. Pošljite nam slike!

Tako, vse glavne komponente so izbrane. Zdaj vas prosimo za uslugo. Vzemite mobilni telefon ali fotoaparat in stopite na vrt. Poslikajte prostor katerega ste izbrali za vaš vrtni ribnik in pošljite fotografije na naš elektronski naslov. Tako bomo lažje dobili predstavo o dostopu in vam bolje svetovali glede umestitve. Poslikajte vaš vrt iz vseh štirih strani neba in najpomembneje: iz smeri proti hiši in zunanjemu prostoru.

7. Posvet s svetovalcem

Po prejetju vaše ideje in fotografij vrta bomo skupaj določili termin za svetovalni klic in določili čas za ogled na terenu. Ne pozabite nam poslati točnega naslova in vsa specifična vprašanja, ki jih morda imate. Strokovno bomo odgovorili na vsa zanimanja in se potrudili, da pridobite kar največ informacij za izbiro vašega novega ribnika.

8. Konzultacija na terenu

Prišli smo do najpomembnejšega dela načrtovanja vaše nove vodne oaze. Konzultacije na terenu. Pri tem koraku se še v živo pogovorimo o vseh vaših zanimanjih, preverimo dostop na lokacijo, premerimo velikost razpoložljivega prostora in določimo čas vgradnje. Vrtni EKO ribnik je namenjen vsem članov vašega gospodinjstva, zato na konzultaciji prisluhnemo mnenju vseh vpletenih.

9. Izdelava vrtnega ribnika

In že smo pri izdelavi. Odvisno od velikosti vrtnega ribnika lahko gradnja poteka ročno ali s pomočjo strojne opreme. Čas izdelave lahko znaša od enega tedna za najmanjše izvedbe do tudi par mesecev za res ogromne ribnike.

10. Kontrola Izdelave vrtnega ribnika in užitek

Vaš nov vrtni ribnik je končan! Pripravite si vašo najljubšo pijačo in enostavno uživajte. Po dveh tednih se bomo oglasili za kontrolo in preverili delovanje vašega ekosistema. Takrat se bomo pogovorili o vseh možnostih vzdrževanja, oskrbe rib in opravili zasaditev ribniških rastlin. Hvala, ker ste izdelavo vrtnega ribnika zaupali nam. Zagotavljamo, da ne boste razočarani.

KONTAKT.