Kako izbrati prostor za vrtno fontano?

Kot je pravilo pri vseh vodnih motivih, najboljše mesto za postavitev fontane je tam, kjer jo boste največ videvali. Vse vrtne fontane Aqua Life delujejo preko podzemnega rezervoarja, kar komarjem preprečuje dostop do stoječe vode in razmnoževanje. Zato si lahko vrtno fontano po mili volji zamislite tudi tik ob terasi ali direktno pod oknom spalnice. Poleg estetičnega učinka pa seveda ne smete pozabiti tudi na električno vtičnico in (v primeru, da se odločite za avtomatsko polnjenje rezervoarja) priklopa na vodovod. Preverite 6 glavnih predlogov za postavitev vrtne fontane in izberite, kateri vam najbolje ustreza.

Aqua Life video – Predstavitev vrtnih fontan.

1. Fontana pred glavnim vhodom

Vrtne fontane okolico osvežijo s pridihom elegantnosti, zato ni nenavadno, da se večina ljudi odloči postaviti fontano pred vhodom v hišo ali ob glavnem dovozu. Zvok žive vode vas bo tako razsveselil ob vsakem prihodu, fontano pa bodo lahko občudovali tudi vaši obiskovalci in mimoidoči.

2. Vrtna fontana ob terasi

Drugo najpogostejše mesto za postavitev vrtne fontane je poleg zunanje terase. Pri teh izvedbah strankam navadno priporočamo fontane z manjšim pretokom in bolj nežnim zvokom, ki ne preglasi pogovorov ob jutranji kavi in nedeljskih kosilih.

3. Fontana na balkonu

Za tiste, ki živite v bloku ali na vrtu nimate veliko prostora v poštev pridejo balkonski mini ribniki, opremljeni z manjšo fontano ali slapom. Balkonski ribnik je odlična izbira tudi za tiste, ki se želite poigrati s kakšno manjšo vodno rastlino, vanj pa lahko naselite celo manjše vrste rib, kot naprimer kitajsko rajsko ribico, japonske riževke in kardinalke (opise predstavljenih vrst si lahko ogledate na strani: Ribe za ribnik – 10 zanimivih vrst.) Voda bo na vaš balkonček pritegnila obilo pisanih ptic in metuljev, ki se bodo v ribniku z veseljem kopali ali tešili žejo. V balkonskem mini ribniku bo večina obrežnih rastlin zimo preživela brez težav. V primeru, da ribnik poselite z ribami, pa bodite pripravljeni, da v primeru hude zime, ribe prezimite v notranjih prostorih.

4. Fontana v vrtnem ribniku

Odlična izbira za vse, ki želite svojemu EKO ribniku dodati močan prvi vtis. Fontane lahko vgradite na obalni del, jih skoraj v celoti potopite, dvignete na skalni rob ali z njimi celo povdarite slap.

5. vrtna Fontana ob slapovih

V primeru, da se odločate za vrtni slap, a na vrtu ne želite visoke klančine za naklon, lahko strugi priključite fontanski element in tako pridobite dodatno kaskado. Za razliko od slapov bo fontana vidna iz vseh strani, na tak način pa se lahko tudi ustvari iluzija, da celotna struga izvira iz majhne fontane.

6. Fontana pod oknom spalnice

Kaj je lepšega kot zaspati ob prijetni pesmi žuborenja? Fontana pod oknom spalnice bo poskrbela za prijeten spanec za vse ki obožujete zvok nežnega dežja ali potočka. Priključite ji še dodatek ognja in ustvarili boste romantično vzdušje v vseh letnih časih.

Za ponudbo fontan in cene vgradnje preveri članek: Cenik dekorativnih fontan.